CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, June 17, 2011

The Big L!


L stands for Love..... 


I'm in love! sounds cache right? memang pon.... 

lumrah manusia ingin bercinta dan dicintai......tapi bercinta bukan bermakna kita mencintai si dia jerk.....terlalu banyak definisi cinta yang boleh kita cari.....so, percintaan yang bagaimanakah yang kita cari? 

Cinta pada Pencipta? 

cinta pada pencipta memang cinta yang hakiki.....cinta yang suci dan syumul.....cinta pada pencipta juga tak memberi banyak masalah.....senang cite tak pening pale lar.....jenis cinta ini kalau kita beri lebih banyak masa dan tumpuan, akan menjadikan kita seorang yang agung disisi-Nya.....tapi tak semua orang kejar cinta nie.....aku pun lebih kurang gak.....hidup banyak dugaan....tapi harap2 aku akan lebih beri banyak tumpuan pada cinta nie..... 

 

Cinta pada ibu bapa?  

cinta yang nie kadang kala ikut peribadi seseorang.....kalau dia sayang mak bapak dieorang, makna nyer dia cinta lar pada ibu bapa dia.....cinta nie pun aku selalu tak beri tumpuan dan masa.....aiyoooo......okay lar, sempena hari bapa nie, aku nak ucapkan selamat hari bapa pada semua bapa diluar sana termasuk bapa aku iaitu Haji Mahamud bin Bulat.....Happy Father's Day! juga tak lupa pada ibu2 diluar sana, walaupun dah terlambat tapi nak wish jugak, Happy Mother's Day! special dedication to my mom, Hajah Musalmah Binti Musiran.....  

  
just ignore what father did.....he was saying something
when we captured this pic....hahaha.... 
Cinta pada si dia? 

hoh? yang nie tk bagi definisi pun takpe......semua dah taw dah.....kalau dok cakap pasal Love, hak lagu nie lar yang keluaq....i love u sana, i love u sini.....tapi bila suruh sacrifice sikit tuk keluarga, bukan men liat....okay memang kena batang hidung sendiri gak.....hahaha.....bercinta yang jenis nie umum taw.....semua orang taw.....cuba huraikan cinta tu? memang ta boleh nak hurai pon.....kalau boleh semua yang berkaitan dengan cinta tu semua betul lar.....melampau.....tapi itu lar hakikat nyer.....orang yang bercinta nie kalau disuruh huraikan cinta dieorang tu memang dieorang xboleh nak jawab....sebab bagi dieorang terlalu banyak huraian yang boleh dibuat.....kalau buat essay pasal cinta nie, confirm time SPM dulu dapat A1.....hahahaha.....cemerlang habis.... 

 

Cinta pada kawan? 

siapa kat sini tak sayang kawan dia? semua orang sayang kawan dia.....baik yang rapat mahupun yang tak berapa nak rapat.....tapi yang penting sayangkan? kalau kita jauh ngan mak bapak, siapa ada untuk kita? Bf or Gf u memang lar ada....tapi tak semua benda kita boleh buat ngan Bf or Gf kita.....macam pergi shopping ke, nak hang out ke tak pun nak kongsi masalah bersama.....kawan gak yang kita cari kan? kawan nie penting tapi pandai2 lar kita pilih kawan.... 

Hadis al-Bukhari dari Abu Musa al-Asy'ari, bermaksud:

“Diumpamakan rakan yang soleh dan rakan yang jahat ialah seperti (berkawan) dengan penjual minyak wangi dan tukang besi. Penjual minyak wangi tidak akan mensia-siakan anda, sama ada anda membelinya atau hanya mendapat bau harumannya. Tukang besi pula boleh menyebabkan rumah anda atau baju anda terbakar, atau mendapat bau busuk.” 

jadi pilih lar yang terbaik, jangan kita hanyut dengan kawan tapi cari lah kawan yang boleh membimbing kita dimasa hadapan..... 

gambar kabur sikit.....salahkan wahed cepat....hahaha

I LOVE YENNA YENNI!
kami....

dia bernama Nateesha...
kami kembar....hahaha
mereka juga.....
mereka lagi.....
mereka2 nie lagi.....
Penasihat diraja.....mokcik dan bella.....hahaha
Dieorang plak.....


itu saja.....nanti ade banyak lagi.....tunggu lar kalau sempat update, update....kalau tak memang jenuh lar nak tunggu....hahaha.....