CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 29, 2011

Rindu si pendosa.....

Rindu itu pasti dan rindu itu juga ada....
Rindu menjadikan diriku khilaf....
Rindu juga menjadikan aku kadang-kadang alpa dengan kemewahan dunia....

Rinduku pada-Mu menjadikan aku kerdil dan sedar akan status diriku....
Rinduku pada pesuruh-Mu juga menjadikan aku sentiasa
 peka walaupun selalu alpa....
Rinduku membuak-buak ingin berjumpa.....
Tapi apakan daya aku hanya seorang pendosa..... 

Meski diri ini tidak berpeluang menatap wajah pesuruh-Mu, aku pasrah.....
Aku pasrah dan redha dengan ketentuan-Mu.....
Tapi ingin sekali aku mencari pedoman tatkala berdampingan dengan-Mu....

Aku khilaf....
Aku khilaf mengenangkan dosa-dosaku yang mengunung....
Buku bertukar silih ganti mencatat segala dosa.....
Mencatat setiap detik akan segala kesalahan yang dicipta.....
Menunggu masa untuk dibicara.....

Oh aku hanyalah si pendosa yang membuta tuli mencipta ruang di neraka....
Yang sentiasa leka di dunia sementara....
Yang mencipta jurang dengan si Pencipta....
Yang mencari helah untuk tidak berubah....
Andai sekalian manusia giat menyuruhku berubah.....

Aku rindu....
Aku rindu pada-Mu dan aku juga rindu pada pesuruh-Mu....
Aku rindu untuk menjadi yang terbaik dan digolongkan dalam yang terbaik....
Hmmmmmm.....aku akur....
Aku hanyalah si pendosa.....
Kerana ini hanyalah rindu si pendosa..... 

Ayat singkatan tu xpayah nak creative sangat lar....


Korang mesti pernah tengok video Anuar Hadi yang berkisar tentang betapa jelik nyer bahasa singkatan yang dipakai oleh muda mudi sekarang nie kan? well aku xberapa minat ngan Anuar Hadi nie tapi roommate aku dan rakan-rakan aku memang suka benau nak suggest supaya aku dok menatap video beliau kat Youtube walaupun nanti broadband aku jadi slow macam siput....ape yang boleh aku comment terhadap video-video beliau ialah, beliau sangat creative dan message yang beliau nak sampaikan tu pun menarik.....bagus-bagus.....good job....

Kenapa aku kata bahasa singkatan yang digunakan muda mudi sekarang nie sebagai sesuatu yang menjelikkan? sebab satu nyer susah nak dibaca dan kedua nyer ade rasa macam mereka nie feeling-feeling comel sebab reka ayat singkatan begitu......alamak aiii.....kalau kecil lagi xpe nie da besar panjang pun nak buat macam tu jugak ke? 

Memang lar ayat singkatan tu menyenangkan kita bila nak menulis, tapi kurangkan lar ke"creative"an anda tu.....xsemua orang faham tulisan creative korang tu....xpun ade yang memang xfaham sepatah haram pun yang korang cuba nak sampaikan.....ade yang rasa menyampah pun ade.....haih.....

Simple is better and minimal equals to maximum impact....

Jom pekena video Anuar Hadi sat.....enjoy kay....

 

Wednesday, July 27, 2011

Xpayah nak ikut-ikut orang sangat lar....

Okay topik ari nie berkaitan ngan orang yang xde identiti sendiri....alaa yang omputih cakap identity crisis tu....nama pun dah identity crisis so mereka-mereka nie memang selalu nyer mengikut orang jerk lar....lebey kurang macam lalang jugak lar mereka nie sebab konon nyer mereka ikut trend tapi sebenar nyer meng'ekor' orang..... 


Mesti ramai yang cakap trend ada DSLR nie macam cendawan tumbuh lepas hujan kan? memang! mereka-mereka yang minat DSLR nie memang sangat ramai sekarang nie especially yang baru berjinak-jinak ngan dunia photography.....ada yang beli DSLR sebab minat dan xkurang jugak yang beli sebab nak ikut trend....duit yang diperuntukkan tuk beli DSLR mereka? harus lar duit dari mak bapak ataupun duit PTPTN atau duit biasiswa xpun duit elaun.....hmmmmmm.....macam familiar jerk ngan sikap remaja yang guna duit belajar nie buat beli barang-barang camnie....okay aku admit, ade jugak lar aku guna duit elaun tuk beli barang-barang sendiri tapi rasa nyer aku xmengikut trend nie sangat lar....sekadar beli baju, kasut ngan gadjet-gadjet murah jerk....paling mahal pun yang pernah aku beli, aku beli ngan duit gaji....so itu lain ye kawan-kawan.... 


Okay back to the story....kenapa muda mudi kat luar sana suka ikut trend ye? mereka buat begitu mungkin sebab nak jadi seperti mereka-mereka yang popular kot....xpun mereka jadi begitu sebab mereka nie terikut-ikut artis-artis pujaan mereka....tapi salah ke mereka nie ikut trend? xsalah kalau xterlampau ikut sangat trend tapi salah kalau setiap trend especially yang berkaitan ngan gadjet-gadjet mahal dibeli nyer....kalau guna duit sendiri xpe ye kawan-kawan....nie mintak jugak ngan mak bapak....alamak, sedey nyer.... 


Bagi yang suka mengikuti trend-trend terkini, aku hormati keputusan anda....lebey baik kalau trend yang korang ikut tu membawa faedah pada diri sendiri....jangan main ikut sedap tekak jerk beli barang-barang mahal nie sebab nak menunjuk-nunjuk....memang hawau perangai macam tu..xpun beli gadjet mahal-mahal sebab nak "up"kan diri depan kawan-kawan.....oooopppppssss sangat sedey ye perangai kamu.....


So, xperlu lar ikut-ikut orang nie....cari lar identity sendiri...xyah lar kalau kawan tu berubah jadi alim, ko pun nak feeling-feeling jadi alim jgak ngan tetibe pakai jubah hitam, tudung hitam plak kan.....kalau kena ngan perangai xpe dik oooiiii....nie kena kutuk ade lar....lagi satu kalau orang beli gadjet mahal-mahal sebab dieorang ade mak bapak yang kaya raya xpe lar....nie ko yang setakat mak bapak orang sederhana xperlu lar nak berlagak sangat jadi anak datuk, tan sri segala....orang pun taw ko tu biasa-biasa jerk....xyah lar nak menunjuk sangat.....orang rapat ngan ko pun bersebab dik oiii....orang nak pinjam gadjet ko tu jerk bukan nak kawan sangat pun ngan ko....so sedey.....


Tapi kalau yang jenis ikut trend barat nie macam mana pulak ek? i mean terlampau ikut fashion-fashion minah dan mat salleh nie? baju mengalahkan artis Hollywood....kalau yang bukan Islam tu boleh diterima akal lar tapi yang Islam nie macam mana pulak gamak nyer? jawapan nyer tepuk dada tanya iman dik.....senang cerita....tapi xperlu lar nak cakap orang yang xberpakaian macam ko tu "old fashion" xpun "sakai" sebab yang sakai nyer korang bukan mereka....oooopppppssss panas! 


Okay lar kalau aku cerita panjang lebar kang lagi panas jadi nyer topik hari nie....so sampai sini jerk kay aku bercerita....nanti bila ada masa aku cerita lagi....a piece of advice, be yourself and create your own trend and style because according to Yves Saint Laurent, "fashion fades but style is forever".....bye....

Sunday, July 24, 2011

Ko bodoh dan bebal......

Manusia serupa ape lar ko nie suruh kawan sendiri jadi mata-mata untuk ko korek rahsia musuh ko sendiri.....bodoh dan bebal memang jawapan yang senang aku bagi kalau orang tanya ko nie manusia jenis ape....ko memang suka suruh orang lain stalk blog aku kan, nah dengan nie aku buat entry nie khas tuk ko tatap dan kenang sampai ko mati! 


Kepada manusia yang bodoh dan bebal, karma ko dah sampai dah....seperti mana yang ko dok merepek haram dok maki hamun aku kat facebook yang berbunyi seperti nie, 


"yeke tkde org melayan? haha tu laa cakap je pandai tp tak sedar diri. da la stalker. benda kat wall orang semua nk baca. yelahh, wt salah kan mesti la terasa. btw, lau tak kongkong bf ko, takde lah stakat dye tag gmbr, lepak kt kedai mkn, duduk seblah pon ko nak kecoh kan. pandai ckp aku mengadu. yg ko carik bf aku smpi kat mid nk mengadu tu pe jadah? mmg dasar pompuan ckp guna mulut tak guna akal" 


Squeeze me???? sape yang stalk sape lar weyh....klaka sangat bunyi nyer....
xhingin lar aku nak stalk orang gila macam ko....dah kalau name nyer fb, sah-sah lar aku boleh tengok status ko kt Home page...ape lar bangang sangat! lagi satu, sape yang cari bf sape sebenar nyer?????? bukan ko ke dulu yang suka sangat cari bf aku tuk selesai kan segala masalah ko yang bodoh tu....sampaikan nak transfer gmba dari phone pun nak tanya bf orang ape cite? bf yang ko tergila-gilakan tu mane? da mampos da? aku jumpa bf ko kt mid tu pun patut sebab awek die suka sangat nak cari bf orang....dah ko cr bf aku, xkan lar aku xley nak cari bf ko kan??? ko cakap aku suka mengadu?? abes yang ko tu orang xsenyum pun nak mengadu domba kat bf orang tu ape cerita?? ko ingat orang nk sangat ke senyum ngan pompuan xtahu malu macam ko nie?? boleh blah!  


lepas tu ade hati lagi nak cakap camnie.... 


"ok lah. oleh sbb aku sedar dia tamak haloba, asek nak menang, rasa selalu betul dan suka menuduh untuk buat orang begadoh, takpe2. aku pun tak jd nk ignore bf dia. lets be bestfriend again ehh me. lantak lah dia nk melalak lau kita lepak sekali. aku takkan kisah. time kasih utk peluang ini :)


Aku nak tanya something lar...sejak bila ko pernah ignore bf aku????? kalau ignore tu comment2 kat fb, like sana sini kt fb, lepas tu dok mengadu domba kalau berjumpa tu kira ignore ke??? okay pendekatan terbaru disitu ye...... hahahaha....memang sah ko lar manusia paling hina lepas anjing pernah aku jumpa....ko melenting aku jumpe bf ko kat mid tapi ko boleh cari bf aku?? agak-agak kalau siapa-siapa yang baca blog aku nie, ade x perasaan nak lempang minah nie???? mesti ade kan???? ko pernah ke jadi bestfriend sesape weyh???? bestfriend ngan makhluk-makhluk spesis ko ye lar....tapi ngan orang lain kalau ko xbuat onar ngan sepasang couple nie suruh bergaduh memang xsah....ade jerk yang ko nak buat onar....last-last orang semua xsuka ko dan tinggalkan aje ko sorang-sorang ngan dunia ko.... 


Weyh sejahat-jahat aku lar, aku xpernah nak suruh kawan-kawan aku benci ngan musuh aku....sejahat-jahat aku lar aku xpernah nak tarik orang yang xbersalah ikut sama ngan masalah aku....sejahat-jahat aku lar, aku xpernah nak suruh kawan aku pura-pura jadi baik ngan musuh aku hanya nak tahu ape yang dieorang kutuk aku...dan sejahat-jahat aku lar, aku xpernah nak menyusahkan orang lain....kalau ko berani sangat, xyah lar jadi penakut dengan privatekan account facebook and blog ko....kenapa takut aku baca ke?? xperlu aku baca pun orang akan sampaikan jugak ke telinga aku.... berani kerana benar, takut kerana salah....setakat kawan aku add dah gelabah, ade hati nak tegakkan keadilan konon....sah-sah lar keadilan ko tu memang xde sebab tu ko paranoid sangat sampai nak privatekan semua benda..... 


Owh btw, ape cousin ko cakap, aku culture shock??? hahahaha....sangat kelakar disitu ye....kepada cousin ko yang sama bangang macam ko tu, meh sini aku bagitahu, do u noe me dat u wanna say such thing to me??? go get urself a mirror first and see for urself who is culture shock here....noe my history first before u speak....u doesn't noe for urself whether i've used to coupled or not...even if i did and how many ex's dat i have, u have no rights to say such thing to me....ko sendiri tudung ntah ke mana, pakaian mengalahkan artis Hollywood, agama ntah ke mana ade hati lagi nak berbicara tentang culture????? aku xperlu nak tahu pasal culture sebab at least aku banyak travel  and aku selalu tengok budaya orang dan bandingkan ngan budaya aku sendiri....x lar macam ko ngan cousin ko tu yang dok berteleku kat satu tempat tapi ade hati nak gebang cakap orang culture shock....sape yang culture shock skunk...dan ko pempuan gila, xpayah nak berlagak mulia dengan bercerita yang aku lar onar ko putus sahabat ngan bf aku....xyah nak bukak cerita sangat lar ngan budak laki pasal hal nie....xperlu nak bukak pekung sendiri ye....budak laki pun tahu sangat perangai ko macam mana....dieorang saja jerk pura-pura nak tahu and simpati pada ko padahal kat belakang ko bukan main lagi dieorag mengutuk ko.... btw, sape jerk yang suka ko kan????? 


So manusia, kalau hidup tu suka hipokrit sangat, perangai hanjing sangat, xperlu nak berlagak mulia....kalau ko berani sangat, apsal time aku kutuk-kutuk ko, ko diam jerk....nape bila terserempak ngan aku dalam lif, kepala nak tunduk segala?????? hahahaha...orang tahu sape yang betul dan sape yang salah....orang pun boleh nilai kawan mana yang membawa pada kebenaran dan yang mana yang suka bawa kepada kemaksiatan.....kalau dah berani sangat mai lar jumpa orang yang ko kata kanak-kanak xberakal kat Muar nie....aku memang nanti-nantikan jerk saat aku bersemuka dengan ko supaya aku boleh sembur ko macam-macam....tapi aku xjamin lar kan kalau tangan ngan kaki aku naik sekali ke x.... 


Oooooopppppsssss btw, ade lagi satu....


"lau cam ni care ko nk kasi amir gado ngn aku,u’re sooo wrong.sbb it makes amir trusts me more.and gado je ngn ko.lau skg ni ko nk ckp aku gak jd penyebab korg gado,then u shud take a moment and think.gune otak tu sikit."  



amir trust u more than me???? hahahahaha......u must be out of your sanity by saying this....kahkahkah.....kelakar sangat bila orang yang xde kasih sayang macam ko nie cakap macam tu kat aku....get a life first before u said such thing to me...pathetic sangat bunyi nyer....macam ko dah xde bf sangat yang percayakn ko.... 


p/s: thanx to everyone who told me anything and everything bout wat is this piece of shit talks bout me.....i appreciate that....n special thanx to some people who give me the copy of what she says bout me in fb....again i appreciate that....thank you....sekali xluah dan bila dapat meluah memang macam nie lar jadi nyer....sory bagi sapa-sapa yang baca entry nie....nie sesi nak kenalkan buku ngan ruas....maaf ye..... 

Saturday, July 23, 2011

Selamat Bertunang Lenny......


Selamat sudah bertunang Cik Kiah sorang nie....memang kelam kabut umah jadi nyer....semua die punya pasal....mana x nyer buat plan kenduri dalam kadar mengejut....instant punya.....hahahaha.... 

  
menunggu ketibaan pihak lelaki.....  

  
sempat lagi posing cik kiah nie..... 

 
Qhaseh yang comel..... 

 
hantaran pihak perempuan....

 
hantaran pihak lelaki....

 
posing atas pelamin lepas disarungkan cincin oleh mak mertua....

 

  

  
kami suka nak robohkan pelamin ramai-ramai.....hahahaha...

Tu saja lar kot yang boleh aku tulis....malas lar nak tulis banyak-banyak....hahahaha....










 

Friday, July 22, 2011

Orang bodoh jerk buat keje bodoh.....

Kenapa orang suka buat benda-benda bodoh tu kita panggil die bodoh? sebab nyer mereka nie jenis yang xfikir panjang....mereka nie banyak gunakan perasaan dalam membuat satu-satu tindakan....sebab tu mereka kurang ade sifat rasional dalam diri....


Memang lumrah manusia ade perasaan tapi kadang-kadang tu perasaan jugak boleh menipu diri sendiri.....yang bijak xkan mudah terpengaruh dengan hasutan si perasaan dan akan menggunakan akal untuk berfikir....cuma yang kurang bijak selalu nyer akan terpengaruh terus dengan hasutan si perasaan.... 


Cuba tanya diri korang sendiri, korang nie suka ikut akal ke perasaan? bak kata orang, "tepuk dada tanya selera".....xperlu tanya orang lain...kita sendiri boleh tahu diri kita nie macam mana..... 


So, jangan lar suka ikut perasaan sangat dalam buat keputusan....jangan nanti kita dikatakan orang yang bodoh kerana ikut perasaan....jadi lar orang yang bijak....kerana yang bijak itu kekal dan yang bodoh tu terkandas..... 







Monday, July 18, 2011

Aku stalk mereka....

Lama dah xjenguk blog nie....al-maklum lar orang busy....macam nie lar gamak nyer.....(busy lar sangat ko tu alaina....busy membute lepas balik kerja adalah....hahahaha)....okay back to the point....ari nie memandangkan aku kureng busy, so aku nak lar cerita ngan korang tentang blog-blog yang aku suka lawat.... 


Biasa lar hidup blogger nie (eventhough aku hanya blogger cikai) mesti nak tambah ilmu sendiri dan pembaca ngan lawat blog blogger lain kan? banyak benda yang kita boleh belajar dari blogger lain.....untung kalau blog yang kita follow tu bagi input yang bernas....boleh lar jugak tambah ilmu yang sememang nyer kurang kat dada....memang caras sangat ayat tu untuk orang yang kureng membaca macam aku nie....hahaha....tapi at least kita ada usaha nak tambah ilmu bukan kurangkan ilmu....ye x? 


Aku masih baru dalam dunia blog....tengok jerk ar blog aku....cikai jerk....malu seyh nak bagi orang len tengok blog aku....cikai sangat....dah lar input pun kurang....haih....dan sebab itu jugak lar aku kenal setengah jerk blog-blog bernas dan popular....xde orang nak recommend kot blog-blog popular, so aku tahu sangat yang lain....yang dieorang nie aku kenal lar....jom aku kenalkan ngan blogger-blogger yang sedikit sebanyak bagi input kat aku pasal dunia blog....  


Yang pertama, jeng jeng jeng....  




Kenal x ngan blogger nie? confirm ramai yang kenal....tengok jerk lar follower hanis zalikha nie berapa ramai.... 29773 orang....ko mampu dapat follower ramai macam die? hahaha.....jangan mimpi lar kalau update blog kejap-kejap ye kak....okay kena diri sendiri jugak....hehehe.....


Kenapa ya orang minat baca blog hanis zalikha nie? sebab dia cantik, pandai dan blog die pun banyak input dan info yang berfaedah....dan xlupa juga die punya minat yang mendalam dalam dunia fashion....so secara xlangsung die aku lantik jadi model aku tuk fashion....hahaha....sory ea kak hanis.... 


Yang nie yang no 2.... 



Korang ikut x blog ben ashaari nie? kalau ikut bagus lar....banyak input yang die letak dalam blog die....dan yang terbaik, die hanya buat entry yang santai jerk....memang rasa macam die tengah berinteraksi ngan pembaca-pembaca semua....tapikan, kadang-kadang aku kureng faham lar tujuan sebenar entry die...kadang-kadang jerk lar.....sebab entry die santai sangat, so kadang-kadang xfaham ape yang die nak cakap sebenar nyer...baca dua, tiga kali jugak lar aku nak memaham ape yang die nak sampaikan sebenar nyer...hahaha....ape lar aku nie benda senang macam nie pun susah nak faham....ape daa...maafkan saya ya encik ben.... 


Blogger yang nie pulak memang kasi gegar satu umah atau hostel aku bila aku baca entry die....sebab nyer aku ketawa macam orang xingat dunia....blog beliau sangat lar lucu....kalau sesiapa yang ngah sedih-sedih tu, jenguk-jenguk lar blog beliau....memang boleh buat korang tersenyum balik....percaya lar.... 


 

Ko mampu buat header macam kak senduk? hahahaha....kak senduk nie memang terbaik kalau bab-bab buat header macam nie....caya lar kak senduk! macam yang aku cakap kat atas, kalau baca blog kak senduk nie memang xkering gusi uolls....mana xnyer, semua entry kak senduk memang hur har....hahaha....semua gempak-gempak....ada aje kak senduk nak bercerita....nak-nak bila kak senduk mencerca orang....kak senduk, u are my idol in cursing....hahahaha.....tapi kak senduk nie bukan setakat mencerca orang aje okay.....dalam mencerca pun ade jugak info nyer.....lagi satu, kak senduk ade kamus sendiri.....ko ade? hahaha.....lawak, lucu dan memang buat aku gila lepas baca blog beliau....ye lar ketawa banyak sangat....sebab tu lar boleh jadi gila....hahahaha..... 

Nie blog Ramalina Karupiah.....lol....


Kenapa aku panggil die Ramalina Karupiah walaupun nama die Leen? sebab kami gelarkan geng-geng kami yenna yenni....nak tahu yenna yenni tu ape kena lar baca blog kak senduk....mesti korang faham...hahahaha....nama pun geng yenna yenni so mesti lar semua ade nama samaran sendiri kan? macam si ramalina nie jugak lar....tapi xmo lar reveal nama samaran aku ape....malu lar....hahahaha.....

Ramalina nie eventhough die yenna ( hahaha....jangan marah ea leen) tapi die lar yang paling alim dalam geng kiteorang.....tapi jangan tengok die alim, die xrock....minah sorang nie muslimah tapi rock kot.....hahaha....biase lar....semua geng kiteorang memang jenis macam tu....semua sepesen jerk perangai....kahkahkah.... 

Yang nie pulak blog kembar aku....




Okay sekali lagi caras ngan ayat kat header kembar aku nie...hahhaha....kami kembar bukan sebab kami memang kembar....kami kembar sebab kami sama-sama comel dan petite kat dalam kelas (cewah ayat...hahaha).....


Kembar aku nie memang suka bergossip.....tapi gossip die bernas....sebab tu aku suka...tapi lately die xbanyak buat entry baru....sob3x.... sedeh kejap.....xpe2....aku tunggu ea kembar entry terbaru ko.....entry yang terakhir ko tu memang terbaik....i loike! hahahaha.... 


Haaaa last sekali nie blog yang aku rase ramai orang yang kenal jugak..... 




Mesti korang kenalkan dengan Cik Cahaya Cinta Ilahi nie....tadi aku baru baca entry terbaru beliau....pergggghhhhh memang seram siot....nak baca entry tu kena lar pergi blog beliau....memang seram siot.....


Anyway, nie jerk yang dapat aku ceritakan.....kepada blogger-blogger yang aku telah pinjam header, maafkan saya.....okay sampai sini sahaja....asta la vista bebeh....

Friday, July 8, 2011

Dieorang pun manusia jugak....


O.K.U. = Orang Kurang Upaya.....

Mereka-mereka nie lar orang yang sangat-sangat memerlukan belas ikhsan dari kita manusia yang sempurna dalam mencari sesuap nasi....tapi kita yang sempurna nie angkuh dan sombong dengan mereka yang memerlukan.....

Salah ke kalau kita bagi dieorang pekerjaan....mungkin pada awal nyer susah nak  mengajar mereka sesuatu perkara sebab mereka mungkin mengambil masa yang lama untuk memahami sesuatu tapi itu menjadi masalah bagi yang betul-betul ingin membantu bukan? 

Bayangkan hidup mereka yang sedia ada nyer susah....ditambah pulak dengan xpunya apa-apa pekerjaan, siapa yang nak bantu dieorang kalau bukan kita? mereka juga perlukan pekerjaan untuk hidup dan terus berjuang dalam hidup jadi jangan lar disangkal kebolehan mereka untuk bekerja hanya kerana luaran mereka xsempurna..... 

Jangan jadi sombong hanya sebab diri tu sempurna....langit xsentiasa cerah, hidup xsentiasa kita di atas.... jadi berilah mereka-mereka nie peluang untuk berjaya....semua orang berhak untuk berjaya....jika diberi peluang, mereka mungkin boleh hidup macam kita juga.....

Saturday, July 2, 2011

Aku elergic masuk library.....

Orang kalau masuk library mesti semangat gila nak baca buku or mentelaah....tapi aku kalau masuk library, kalau xberbual, online, keje aku tido.....hahahaha.....xsenonohkan perangai? tapi nie lar hakikat nyer.....aku memang kaki tido kalau masuk library.....


Semua library sama jerk, sejuk, dingin, sesuai sangat lar tuk orang macam aku nak membute.....bukan salah aku tapi salah orang library lar....sape suh buat library tempat paling cozy tuk aku tido....hahahaha.... sebab tu lar aku prefer belajar kat tempat yang xberapa cozy....panas and tempt yang xselesa.....memang boleh belajar.....xpercaya? try lar....mesti jadi punya.... bagi formula xsenonoh.....hahahaha..... 


Lagi satu, aku suka belajar last minute.....nak taw kenapa? sebab aku taw kalau aku baca buku awal-awal aku cepat lupa.....so jalan paling mudah aku baca sehari sebelum test.....paling baik pun seminggu sebelum test.....hahaha....memang keje gile....


Kalau buat assignment pun macam tu gak....hahaha.....dapat assigment, terus cari bahan awal-awal....feeling-feeling nak siapkan cepat jerk tapi tunggu malam nak anta assignent baru nak buat....tapi sebelum tu rangka lar ape yang patut kat dalam otak....hahahha....try lar kalau berani....tengok korang boleh buat ke x.....aku da selalu buat....hahahha....selalu sangat! 


So kesimpulannya, aku suka tido and suka buat keje last minute.....tapi keje last minute aku pun aku akan pastikan keje aku tip-top...hahahha....okay lar...pagi-pagi aku da mengarut....nampak sangat aku nie tingtong....okay bye....