CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 18, 2011

Aku stalk mereka....

Lama dah xjenguk blog nie....al-maklum lar orang busy....macam nie lar gamak nyer.....(busy lar sangat ko tu alaina....busy membute lepas balik kerja adalah....hahahaha)....okay back to the point....ari nie memandangkan aku kureng busy, so aku nak lar cerita ngan korang tentang blog-blog yang aku suka lawat.... 


Biasa lar hidup blogger nie (eventhough aku hanya blogger cikai) mesti nak tambah ilmu sendiri dan pembaca ngan lawat blog blogger lain kan? banyak benda yang kita boleh belajar dari blogger lain.....untung kalau blog yang kita follow tu bagi input yang bernas....boleh lar jugak tambah ilmu yang sememang nyer kurang kat dada....memang caras sangat ayat tu untuk orang yang kureng membaca macam aku nie....hahaha....tapi at least kita ada usaha nak tambah ilmu bukan kurangkan ilmu....ye x? 


Aku masih baru dalam dunia blog....tengok jerk ar blog aku....cikai jerk....malu seyh nak bagi orang len tengok blog aku....cikai sangat....dah lar input pun kurang....haih....dan sebab itu jugak lar aku kenal setengah jerk blog-blog bernas dan popular....xde orang nak recommend kot blog-blog popular, so aku tahu sangat yang lain....yang dieorang nie aku kenal lar....jom aku kenalkan ngan blogger-blogger yang sedikit sebanyak bagi input kat aku pasal dunia blog....  


Yang pertama, jeng jeng jeng....  




Kenal x ngan blogger nie? confirm ramai yang kenal....tengok jerk lar follower hanis zalikha nie berapa ramai.... 29773 orang....ko mampu dapat follower ramai macam die? hahaha.....jangan mimpi lar kalau update blog kejap-kejap ye kak....okay kena diri sendiri jugak....hehehe.....


Kenapa ya orang minat baca blog hanis zalikha nie? sebab dia cantik, pandai dan blog die pun banyak input dan info yang berfaedah....dan xlupa juga die punya minat yang mendalam dalam dunia fashion....so secara xlangsung die aku lantik jadi model aku tuk fashion....hahaha....sory ea kak hanis.... 


Yang nie yang no 2.... 



Korang ikut x blog ben ashaari nie? kalau ikut bagus lar....banyak input yang die letak dalam blog die....dan yang terbaik, die hanya buat entry yang santai jerk....memang rasa macam die tengah berinteraksi ngan pembaca-pembaca semua....tapikan, kadang-kadang aku kureng faham lar tujuan sebenar entry die...kadang-kadang jerk lar.....sebab entry die santai sangat, so kadang-kadang xfaham ape yang die nak cakap sebenar nyer...baca dua, tiga kali jugak lar aku nak memaham ape yang die nak sampaikan sebenar nyer...hahaha....ape lar aku nie benda senang macam nie pun susah nak faham....ape daa...maafkan saya ya encik ben.... 


Blogger yang nie pulak memang kasi gegar satu umah atau hostel aku bila aku baca entry die....sebab nyer aku ketawa macam orang xingat dunia....blog beliau sangat lar lucu....kalau sesiapa yang ngah sedih-sedih tu, jenguk-jenguk lar blog beliau....memang boleh buat korang tersenyum balik....percaya lar.... 


 

Ko mampu buat header macam kak senduk? hahahaha....kak senduk nie memang terbaik kalau bab-bab buat header macam nie....caya lar kak senduk! macam yang aku cakap kat atas, kalau baca blog kak senduk nie memang xkering gusi uolls....mana xnyer, semua entry kak senduk memang hur har....hahaha....semua gempak-gempak....ada aje kak senduk nak bercerita....nak-nak bila kak senduk mencerca orang....kak senduk, u are my idol in cursing....hahahaha.....tapi kak senduk nie bukan setakat mencerca orang aje okay.....dalam mencerca pun ade jugak info nyer.....lagi satu, kak senduk ade kamus sendiri.....ko ade? hahaha.....lawak, lucu dan memang buat aku gila lepas baca blog beliau....ye lar ketawa banyak sangat....sebab tu lar boleh jadi gila....hahahaha..... 

Nie blog Ramalina Karupiah.....lol....


Kenapa aku panggil die Ramalina Karupiah walaupun nama die Leen? sebab kami gelarkan geng-geng kami yenna yenni....nak tahu yenna yenni tu ape kena lar baca blog kak senduk....mesti korang faham...hahahaha....nama pun geng yenna yenni so mesti lar semua ade nama samaran sendiri kan? macam si ramalina nie jugak lar....tapi xmo lar reveal nama samaran aku ape....malu lar....hahahaha.....

Ramalina nie eventhough die yenna ( hahaha....jangan marah ea leen) tapi die lar yang paling alim dalam geng kiteorang.....tapi jangan tengok die alim, die xrock....minah sorang nie muslimah tapi rock kot.....hahaha....biase lar....semua geng kiteorang memang jenis macam tu....semua sepesen jerk perangai....kahkahkah.... 

Yang nie pulak blog kembar aku....




Okay sekali lagi caras ngan ayat kat header kembar aku nie...hahhaha....kami kembar bukan sebab kami memang kembar....kami kembar sebab kami sama-sama comel dan petite kat dalam kelas (cewah ayat...hahaha).....


Kembar aku nie memang suka bergossip.....tapi gossip die bernas....sebab tu aku suka...tapi lately die xbanyak buat entry baru....sob3x.... sedeh kejap.....xpe2....aku tunggu ea kembar entry terbaru ko.....entry yang terakhir ko tu memang terbaik....i loike! hahahaha.... 


Haaaa last sekali nie blog yang aku rase ramai orang yang kenal jugak..... 




Mesti korang kenalkan dengan Cik Cahaya Cinta Ilahi nie....tadi aku baru baca entry terbaru beliau....pergggghhhhh memang seram siot....nak baca entry tu kena lar pergi blog beliau....memang seram siot.....


Anyway, nie jerk yang dapat aku ceritakan.....kepada blogger-blogger yang aku telah pinjam header, maafkan saya.....okay sampai sini sahaja....asta la vista bebeh....