CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 27, 2011

Xpayah nak ikut-ikut orang sangat lar....

Okay topik ari nie berkaitan ngan orang yang xde identiti sendiri....alaa yang omputih cakap identity crisis tu....nama pun dah identity crisis so mereka-mereka nie memang selalu nyer mengikut orang jerk lar....lebey kurang macam lalang jugak lar mereka nie sebab konon nyer mereka ikut trend tapi sebenar nyer meng'ekor' orang..... 


Mesti ramai yang cakap trend ada DSLR nie macam cendawan tumbuh lepas hujan kan? memang! mereka-mereka yang minat DSLR nie memang sangat ramai sekarang nie especially yang baru berjinak-jinak ngan dunia photography.....ada yang beli DSLR sebab minat dan xkurang jugak yang beli sebab nak ikut trend....duit yang diperuntukkan tuk beli DSLR mereka? harus lar duit dari mak bapak ataupun duit PTPTN atau duit biasiswa xpun duit elaun.....hmmmmmm.....macam familiar jerk ngan sikap remaja yang guna duit belajar nie buat beli barang-barang camnie....okay aku admit, ade jugak lar aku guna duit elaun tuk beli barang-barang sendiri tapi rasa nyer aku xmengikut trend nie sangat lar....sekadar beli baju, kasut ngan gadjet-gadjet murah jerk....paling mahal pun yang pernah aku beli, aku beli ngan duit gaji....so itu lain ye kawan-kawan.... 


Okay back to the story....kenapa muda mudi kat luar sana suka ikut trend ye? mereka buat begitu mungkin sebab nak jadi seperti mereka-mereka yang popular kot....xpun mereka jadi begitu sebab mereka nie terikut-ikut artis-artis pujaan mereka....tapi salah ke mereka nie ikut trend? xsalah kalau xterlampau ikut sangat trend tapi salah kalau setiap trend especially yang berkaitan ngan gadjet-gadjet mahal dibeli nyer....kalau guna duit sendiri xpe ye kawan-kawan....nie mintak jugak ngan mak bapak....alamak, sedey nyer.... 


Bagi yang suka mengikuti trend-trend terkini, aku hormati keputusan anda....lebey baik kalau trend yang korang ikut tu membawa faedah pada diri sendiri....jangan main ikut sedap tekak jerk beli barang-barang mahal nie sebab nak menunjuk-nunjuk....memang hawau perangai macam tu..xpun beli gadjet mahal-mahal sebab nak "up"kan diri depan kawan-kawan.....oooopppppssss sangat sedey ye perangai kamu.....


So, xperlu lar ikut-ikut orang nie....cari lar identity sendiri...xyah lar kalau kawan tu berubah jadi alim, ko pun nak feeling-feeling jadi alim jgak ngan tetibe pakai jubah hitam, tudung hitam plak kan.....kalau kena ngan perangai xpe dik oooiiii....nie kena kutuk ade lar....lagi satu kalau orang beli gadjet mahal-mahal sebab dieorang ade mak bapak yang kaya raya xpe lar....nie ko yang setakat mak bapak orang sederhana xperlu lar nak berlagak sangat jadi anak datuk, tan sri segala....orang pun taw ko tu biasa-biasa jerk....xyah lar nak menunjuk sangat.....orang rapat ngan ko pun bersebab dik oiii....orang nak pinjam gadjet ko tu jerk bukan nak kawan sangat pun ngan ko....so sedey.....


Tapi kalau yang jenis ikut trend barat nie macam mana pulak ek? i mean terlampau ikut fashion-fashion minah dan mat salleh nie? baju mengalahkan artis Hollywood....kalau yang bukan Islam tu boleh diterima akal lar tapi yang Islam nie macam mana pulak gamak nyer? jawapan nyer tepuk dada tanya iman dik.....senang cerita....tapi xperlu lar nak cakap orang yang xberpakaian macam ko tu "old fashion" xpun "sakai" sebab yang sakai nyer korang bukan mereka....oooopppppssss panas! 


Okay lar kalau aku cerita panjang lebar kang lagi panas jadi nyer topik hari nie....so sampai sini jerk kay aku bercerita....nanti bila ada masa aku cerita lagi....a piece of advice, be yourself and create your own trend and style because according to Yves Saint Laurent, "fashion fades but style is forever".....bye....

0 comments: