CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, September 20, 2011

Bila bosan, kita nak buat ape ye?

Selalu nyer kalau anak muda kebosanan, mereka akan keluar cari pasal....i mean keluar cari ketenangan....hehehe....bagi yang xgemar nak keluar ataupun yang terperangkap dalam hidup berperaturan seperti aku, kegemaran yang selalu dilakukan waktu-waktu bosan ialah: 


1. Online sampai muntah. 


Ini merupakan entertainment yang terbaik untuk menghilangkan stress yang sentiasa diternak dalam kepala (ayat tunggang terbalik)....maka dengan itu akan terjumpa lar muka-muka kami menggunakan kemudahan yang ada untuk meng'update' status di Facebook ataupun Twitter....hahaha.....what an irony kan? 


2. Memekak dalam bilik macam xde orang lain kat luar.


Ini lagi satu aktiviti yang memang dapat hilangkan stress sampai tahap maksimum.....aktiviti nie xberapa digalakkan sebab ianya mengundang rasa orang nak bagi penampar kat kita....tapi yang bernasib baik macam aku, memekak jerk lar....ade aku kisah? hahaha....lagipun, ade aku kacau elaun kau? hahahha..... 


3. Membuta sampai hulang semua ion-ion dalam badan.


Aktiviti yang sangat digemari ramai nie....selain xkacau orang dan elaun mereka, ianya juga bagi kesegaran yang berpanjangan kepada kita yang keletihan semalaman buat assignment atau buat ulang kaji (membohong sangat statement)....tidur jugak dapat mendekatkan kita ngan artis pujaan atau jejaka-jejaka kacak yang sedang menunggu di alam kayangan....hahaha....(statement xboleh belah).... 


4. Bersenam.


Yang nie memang terbaik....kiteorang memang suka bersenam dipetang hari....bagus untuk kesihatan lar kan....tu lar pasal bila petang jerk sedia pakai baju sukan, baring atas katil dan buat kuak lentang atau kuak kupu-kupu sementara roomate atau housemate hanya boleh geleng kepala tengok aksi korang....hahaha....tapi bagi yang rajin bersenam, teruskan lar usaha murni anda tu....aku support dari bilik jerk lar ye....hehehhe.....


5. Shopping. 


Yang nie xdijamin kesahihan nyer sebab xselalu anak muda macam aku nie ade poket yang lebat nak bershopping....paling xpun shopping pergi amcorp beli stock makanan ade lar.....kalau bernasib baik, ade lar kasut satu dua pasang yang dibeli....hehehe....kalau duit ade lar kan? kalau xde tu kena lar dok diam jerk.....hahahha.....bagi yang agak loaded, boleh lar shopping tiap-tiap hari untuk hilangkan bosan....(ayat jealous nak mati).....hahahha.... 


6. Tengok video menarik kat Youtube. 


Okay yang nie contribute kat kawan aku kerana sudi memperkenalkan aku dengan vlogger terkenal, Shane Dawson....walaupun pada mula nyer aku macam "apsal lar minah nie gila angau bercerita pasal mamat nie" tapi akhir nyer bila dah diperkenalkan, best lar pulak mamat nie....tapi selalu nyer aku tengok kat lappy kawan aku jerk lar sebab malas nak melembapkan broadband yang sejak azali dah lembap macam siput....hahaha....(ayat kejam gile...sory leen)....so meh kita tengok video mamat nie....confirm gelak....hahahha....



Okay aku letak satu jerk video die....kalau nak tengok yang lain, sila lar cari sendiri kat youtube....hahahaha....