CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 30, 2011

Doctors in the house.....

Sounds kinda like Dr.M's biography but it is not....it is just me trying to tell ya why I love having doctors in my house....not a real doctor but doctors in play....make it short, take a look at this....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TADAAAA...... 

 
GREY'S ANATOMY....   

Told ya it is not the real doctors.....hahahaha....it's like 90210 but in medics.....and wanna know whats hot? they speak medics which 99% of it I don't really understand minus the normal conversation but thanks to the subtitles I've gain my understanding....hahahaha....

When I was young, I wanted to be a doctor but since my grades are too flying colors, I have decided to forget my dream....can that be accepted? hahahaha....whatever....
I'm not movies or dramas reporter to give ya the full review about this drama but from a movies and drama junkies review, all I can say is this drama rocks! hahahaha....it's full of adrenaline rush, okay that just sound like an action movie review but it is true because they've faces a lot of serious and emergencies cases, so it is adrenaline rush.....apart from it, they tell you why hospitals can be so much fun when there is a lot of hot and sexy doctors, a lot of humor (if you can understand and sense it), a lot of mcdreamy and mcsteamy stuff (again if you can understand), and hmmmmm thought you a lot about medic terms and diseases....and a little bit of romance....

So how's my review? accepted? never mind....so folks, try to spend some time to watch this series because it is awesome and I can guarantee you that you won't regret it....like seriously....
Okay I'm done ruining your day by reading my craps but just so you know, they have already started season 8....while I'm still stuck at 6.....

Have fun folks and Assalammualaikum..... 

P/s: If somebody out there with season 7 and 8, please do contact me by leaving few comments....I'm desperately and crazily want to watch the continuous of this drama....so please, please, please contact me ya? thanks.....





Monday, November 28, 2011

Leaving behind nothing but memories.....


There is so much of good memories where i have to left them behind....memories of me being quite mature of myself than I was before....apart from the bad memories, of course....it is mixed in different kind of twist....good and bad....purity vs evil.....all I can say is, it is life and we are about to abide with all the rules....

I would love to have that many memories of good people and good experiences....but I would also love to erase much of the bad memories which is still there in my brain, in my history of life.....


Huh....how time has passed and I'm about to leave everything behind....nope, not forever but just for a while....

In between those time, I'm pretty sure a lot might happen and I'd love to hear all the stories from my friends....I hate to admit that I will miss them when I left....owh how I wish I can just lie....hahaha....

I will miss all the experiences, good memories and friends in IPBA....though the place drives me crazy sometimes....hahaha....


This is me writing on how I'm going to miss everyone that is very dear to me and I hope they will feel the same too....


I'm leaving behind nothing but memories.....nah, I'll be back....hahaha


Goodbye and Assalammualaikum.....

 

Saturday, November 19, 2011

Menjawab tag Cik Bella Bellitos....


Hahahaha....sangat kelakar bila di tag untuk menjawab soalan....macam nak jawab soalan exam pulak.....tapi thanx jugak lar dekat Cik Bella kita sebab aku pun memang tengah bosan nie....since aku xtaw nak buat ape, lebih baik aku jawab jerk ape yang ditanya oleh Cik Bella sebab kalau aku xjawab memang haru aku kena bambu dengan beliau....hehehe....(jangan marah haa....)

Okay sebelum memulakan sesi menjawab soalan, lebih baik aku copy paste rules and regulation.... 

RULES
  • you must post this rules.
  • each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • answer the question about the tagger set for you in their post. and create 11 new question for the people you tagged to answer.
  • you have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • go to their page and tell them you've tagged him/her.
  • no tag backs.
  • no stuff in the tagging about "you have been tagged if you read this". you legitimately (a.k.a trust, with all honesty) to tag 11 people.
Okay sumpah rules nie sebijik macam rules nak jawab SPM....sekali lagi, HAHAHAHAHA.....

Now, let me start with the 11 things that people don't know about me :  


1. Motto hidup : nothing is impossible....
2. Visi hidup : kalau aku xkacau kau, kau jangan lar kacau aku.....
3. Sangat suka untuk mengumpul barang....xkisah ape sekali pun....
4. Triple suka nak buat keje last minute....sebab xboleh nak buat keje kalau xde pressure....(boleh ke cakap camtu? ah lantak lar....hehehhe)...
5. Sangat menyukai binatang dan tumbuh-tumbuhan.....
6. Xsuka dengan serangga....especially lipas......wekkkkk!!! :p
7. Benci hidup di'control'.....
8. Sangat benci makan sayur....tapi lately kena biasakan makan sayur sebab nak sihat....wekkkkkk!!!! :p
9. Suka belajar bahasa....tapi lebih prefer praktikal daripada teori....kahkahkah
10. Sangat suka membazir dengan bershopping, oleh itu saya kena menghentikan perangai tersebut....
11. Confirm semua yang kenal dah taw part nie....SAYA SUKA MAKAN....hahahaha....i'm small but i can eat like a truck driver...... 


Okay tu jerk yang boleh diberitahu kepada umum....beritahu lebih2 kang lain pulak jadi nyer....hehehe....


Sekarang proceed ngan soalan yang Cik Bella nak tanya....


1. First impression terhadap Cik Bella : 
Okay, bila first nampak Cik Bella nie, aku rase beliau sangat peramah dan sangat kepoh....kahkahkah....beliau selalu datang bilik lama aku dulu sebab nak jumpa roommate lama aku dan bermula dari situ lar kami mula rapat....


2. Cita-cita pertama yang diimpikan semasa kecil :
Dulu feeling2 nak jadi doktor tapi dengan ketidak pandaian aku dalam subjek sains nie, jadi xperlulah aku nak meneruskan cita2 yang memang xde masa depan nie....hahahaha....bapak lar tragis ayat.... 


3. Makanan yang paling tidak digemari dan kenapa? 
Seperti yang dikatakan diatas, aku xsuka makan sayur sebab xsedap untuk dimakan.....okay sumpah mengada ayat....tapi sekarang nie sedang mengajar diri untuk mengambil sayur sebab nak sihat....ko mampoo? 


4. Dimanakah favourite spot untuk korang shoping/ melepak? 
Mid Valley sebab tu jerk tempat yang paling dekat nak bershopping....hehehe....tipu jerk....ade gak spot lain....aku pun suka pergi Amcorp Mall sebab tambang murah lagi satu barang2 kat sana pun murah....hehehe....yang lagi best, kat sana xramai orang....hehehehe....


5. Korang pernah cuba main ice skating tak?
Xpayah cuba, dah main dah pun....kuang kuang kuang.....
6. Makanan tradisional yang paling digemari?
Ntah....aku nie jenis yang kalau nak makan something tu, aku makan....kalau x kirim salam lar aku nak sentuh....tapi rase nyer aku suka makan kuih tart kot....sebab tu jerk kuih yang aku suka makan dari kecik....hehehe.....

7. Apakah masakan pertama yang korang pelajari? di mana korang belajar masakan tersebut? 
Masak nasi....ko mampoo? hahahaha.....masakan ini telah diajar oleh mak aku didapur rumah aku yang beralamat....eh mana boleh taw....kang korang serbu lak ramai2 rumah aku....hahahaha....

8. Masakan mak korang yang paling digemari? 
Mee hoon Singapura kot....sebabnya die lain sikit cara nak buatnya dan mee hoon nie berkuah....hehehe....lagi satu yang lain nyer, mak aku nie orang sana sebab tu die reti buat makanan pelik2 nie....kahkahkah.... 

9. Impian korang yang masih tidak tercapai sehingga sekarang? 
Nak tolong semua binatang2 dan tumbuhan2 yang terancam nie daripada terus pupus..... 

10. Currently, korang berada di mana?
Currently kat library U.M.....feeling2 datang sini nak buat essaimen dan cari bahan tuk essaimen tapi end up jawab soalan SPM dari Cik Bella...hahahaha....

11. Pernah pergi Terengganu? Pada pendapat korang ape yg spesel sangat dekat Terengganu tu? 
Pernah dan selalu sangat ziarah time kecik2 dulu....yang spesel nyer Terengganu nie, sebab ade keropok lekor yang sangat3x sedap dan lazat untuk dimakan...huhuhu...... 

So, tu jerk lar soalan dari Cik Bella dan tu jerk lar jawapan yang dapat diberi....muhahahahaha...... 

Sekarang nie malas pulak nak menge'tag' orang....so nanti lar....tunggu aku pk sape mangsanya baru aku tag....hahahaha...

Sekian, Assalammualaikum....







  


 

Thursday, November 17, 2011

Alhamdulillah, sejuk sikit mata memandang....


Sekarang nie, kalau onn tv dah xmenyakitkan mata sangat macam dulu....sejuk lar sikit mata memandang (bak kata orang dolu2).....


Perubahan yang dilakukan oleh sesetengah artis untuk bertudung, rata2 memberi nafas baru bagi pengarah2 iklan, talk show, drama dan movie untuk menghasilkan karya2 yang lebih menjurus ke arah Islamik....sekarang nie bila iklan jerk tengok model nyer pakai tudung, drama pun dah xbanyak sangat yang pakai baju menjolok mata walaupun masih melambak yang macam tu tapi at least dah ade sikit perubahan.....Alhamdulillah....mata xsakit, hati pun tenang....


Genre yang ditayangkan dikaca tv pun dah berubah....bagus lar.....at least penonton sekarang nie dah terbuka hati nak tengok perubahan dan lebih belajar mengenai agama.....(okay aku terbakar, hahaha)...


Walaupun ramai artis yang masih xcukup lagi syarat dalam menutup aurat, tapi mana yang kita nak tengok, yang langsung terdedah ke atau yang bertutup sikit? at least kalau yang dah bertutup sikit tu kita boleh cover2 mata tengok part2 yang dibolehkan jerk....ye x?

Hopefully perubahan nie berterusan dan sama2 lar kita berdoa agar yang masih xsedar rumah kata pergi kubur kata mari tu pun berubah....dan berdoa juga lar yang dah mula menutup aurat tu tutup aurat dieorang dengan lebih lagi....(cakap kat sendiri jugak nie, hehehe)....

Sampai sini jerk lar, Assalammualaikum.....(okay aku terbakar untuk kesekian kalinya, hahahaha)



Monday, November 14, 2011

Ahli syurga alaf baru.....

"Paku dulang paku serpih, mengata orang memang kau yang lebih" 
"Ko jerk lar yang masuk syurga, aku jerk lar yang masuk neraka"......

1. bila ditanya buat muka dan jawab acuh xacuh....
2. bila kawan buat salah sikit, mula jadi kak nam menjaja cerita hingga hujung dunia....
3. bila berhadapan dengan orang yang xdisuka, depan pura-pura baik, belakang Tuhan jerk lar yang tahu perangainya.....
4. kononnya mengaku diri tu alim dan baik tapi hakikatnya "baik" lar sangat.....
5. ke hulu ke hilir bawak Quran dan xlepas membaca tapi bab nafsu sendiri mau pikir lar kawan.....
6. kononnya xnak ber"couple" sebab takut buat zina hati bagai tapi akhirnya diri sendiri keluar dating dengan awek.....
7. kahwin awal sebab xnak buat maksiat tapi lepas kawin makin menjadi maksiat hatinya.....
8. pemakaian da sempurna tapi disebaliknya, orang-orang yang kenal jerk tahu perangai nyer macam mana.....
9. baru kahwin pun ade hati nak bukak cawangan baru....
10. tapi janganlah nak salahkan takdir kalau dah pilih nak kahwin awal tapi bila da banyak sangat masalah, orang lain pulak nak disalahkan....

Siapa makan cili, die rasa pedasnya....Assalammualaikum...... 

Friday, November 11, 2011

I am a prisoner....

If there is a place for me to escape, i don't have to say more but to just leave....there is so much going on here, now and even for the last few minutes.....it is too much and i'm not sure whether i can handle it with care or just ignore the whole world....

I wish i can have a poker face where people can't figure out what is in my mind, but talking about me in total silence, that is total absurd....i need peace now, even for a few days, that should be fine.....if only i can reveal all my problems and it finish at that moment, i'm already grateful....if i wish to dig my own grave, i would most probably did that but i choose not to be an idiot to reveal all my problems to strangers and on top of that, in public.... 





I am captivated in a place with full of unexpected drama.....drama with friends, surroundings, people with powers and many more....all i can say is, this semester is quite heavy for us and especially for me to handle it....

I really need a break from all these and hopefully i can gain better thing in future.....Insya-Allah and i believe i can....

 Well right now,
"silence is golden" 


 

Saturday, November 5, 2011

Andai Kehidupan Berubah.....

Sungguh kita dibesarkan dalam dunia serba mewah,
Menjadi raja dalam segala hal dan perkara,
Tidak pernah melihat kesusahan didepan mata,
Apatah melalui kesusahan itu...


Asal punya wang dan harta, habis dijoli semua,
Mata hanya memandang harta walhal sayangnya tiada,
Pendirian itu ada namun tidak kukuh jua,
Melihat dunia bergembira, eh aku pun boleh juga....


Kita punya suara, namun siapa yang mendengar,
Tiap keluhan dan ritihan hanya didengar sendiri cuma,
Setiap keringat dan usaha yang mulia terpaksa berkongsi duka,
Andai kehidupan berubah, oh seronoknya....


Tapi kita hanya melihat sendiri berduka,
Sebesar mana itu tidak boleh disama dengan penderitaan 
saudara-saudara kita,
Mereka lebih menderita,
Kesusahan mereka berganda,
Namun siapa yang mereka ada.....


Wahai anak Adam seantero dunia,
Bangkitlah dari penyakit dunia,
Bangun dari kealpaan sementara,
Tunjuk dunia siapa Khalifah mereka....


Sedikit usaha membawa jaya,
Sedikit itu jugalah membawa riang ke dunia,
Andai kehidupan kita berubah, janganlah dilupa saudara,
Walau darah yang mengalir tidak sama, kita sahaja yang mereka ada.....


Pandang dunia ke masa hadapan,
Jangan undur kebelakang,
Tidak semesti kita sentiasa senang,
Andai takdir boleh merubah segala....


Puisi dan nukilan jadi sandaran,
Andai kata yang dikeluarkan tidak kena gaya, harap dimaafkan,
Sekadar dalam suka menulis apa yang ada,
Harap menjadi tauladan buat semua.....


Terima Kasih.....