CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, November 17, 2011

Alhamdulillah, sejuk sikit mata memandang....


Sekarang nie, kalau onn tv dah xmenyakitkan mata sangat macam dulu....sejuk lar sikit mata memandang (bak kata orang dolu2).....


Perubahan yang dilakukan oleh sesetengah artis untuk bertudung, rata2 memberi nafas baru bagi pengarah2 iklan, talk show, drama dan movie untuk menghasilkan karya2 yang lebih menjurus ke arah Islamik....sekarang nie bila iklan jerk tengok model nyer pakai tudung, drama pun dah xbanyak sangat yang pakai baju menjolok mata walaupun masih melambak yang macam tu tapi at least dah ade sikit perubahan.....Alhamdulillah....mata xsakit, hati pun tenang....


Genre yang ditayangkan dikaca tv pun dah berubah....bagus lar.....at least penonton sekarang nie dah terbuka hati nak tengok perubahan dan lebih belajar mengenai agama.....(okay aku terbakar, hahaha)...


Walaupun ramai artis yang masih xcukup lagi syarat dalam menutup aurat, tapi mana yang kita nak tengok, yang langsung terdedah ke atau yang bertutup sikit? at least kalau yang dah bertutup sikit tu kita boleh cover2 mata tengok part2 yang dibolehkan jerk....ye x?

Hopefully perubahan nie berterusan dan sama2 lar kita berdoa agar yang masih xsedar rumah kata pergi kubur kata mari tu pun berubah....dan berdoa juga lar yang dah mula menutup aurat tu tutup aurat dieorang dengan lebih lagi....(cakap kat sendiri jugak nie, hehehe)....

Sampai sini jerk lar, Assalammualaikum.....(okay aku terbakar untuk kesekian kalinya, hahahaha)



0 comments: