CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 20, 2011

Fakta menarik untuk semua......

MESTI BACA,SIAPA TAK BACA RUGI.FAKTA YG BENAR...

budak2 yg lahir pd thn 70/80/90an msti ingat mase skolah rendah dulu: 

* kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
... * RMT kat skola mkn x b......est, tp yg berduit pon join RMT, x phm
* gosok gigi ramai2 kat tepi longkang.
* pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
* main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
* pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
* cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
* bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la.
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
* jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak.
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan,coklat die x mkn pon.
* Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu.
* time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu men dlm longkang.
* Siri kartun; power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, dragonball, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. asyik ngadap tv n ps. huhu~
Terjumpa nie kat FB....memang mengenang kisah lama sungguh.....siapa2 yang lahir zaman nie mesti rasa benda yang samakan? hahahaha.....tu jerk...Assalammualaikum

2 comments:

Elle Who?

haha...ak len sikit...sbb aku beli dendang/tora/jojo sebab aku SUKA GILER kat coklat die....mainan die aku bg kt adek ak jek...fml

kiwi

hahahaha....ape daaa....