CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 10, 2012

Wipe Your Eyes

[Adam Levine]
I'm afraid that I gotta what but I gotta do
But if I let you go, where you gonna go?
We gotta make it change, time to turn the page
Something isn't right, I don't wanna fight you
We've been through couple times, you know it gets worse
We can turn this around, please let me be first
And as I feel your tears spilling on my shirt
Something isn't right I don't wanna fight you

[Chorus]
Hey you, come over and let me embrace you
I know that i'm causing you pain too but
Remember if you need to cry
I'm here to wipe your eyes

Tonight before you fall asleep
I'll run my thumb across your cheek
Cry 'cause i'm here to wipe your eyes
I know I made you feel this way
You gotta breathe, we'll be okay
Cry 'cause i'm here to wipe your eyes

Oh nah nah oh nah nah nah nah
'cause i'm here to wipe your eyes
Oh nah nah oh nah nah nah nah

[Adam Levine]
When did we cross the line
How could we could forget
Why do we let the pressure get into our heads
Your broken heart requires all of my attention
'cause something isn't right I don't wanna fight you

[Chorus]
Hey you, come over and let me embrace you
I know that i'm causing you but pain too
Remember if you need to cry
I'm here to wipe your eyes

Tonight before you fall asleep
I run my thumb across your cheek
Cry 'cause i'm here to wipe your eyes
I know I made you feel this pain
You gotta breathe, we'll be okay
Cry 'cause i'm here to wipe your eyes

Please don't lose your faith;
Don't worry 'cuz I'm here to keep you safe
I promise if you let me see your face
That I won't let you down, I won't let you down

I'm here to wipe your eyes
Tonight before you fall asleep,
I'll run my thumb across your cheek
Cry, 'cause I'm here to wipe your eyes
I know I made you feel this way
You gotta breathe, we'll be okay
Cry, 'cause I'm here to wipe your eyes 


                                                    Wipe Your Eyes

Monday, July 2, 2012

Berubah Wajah...

Assalammualaikum.... 

Muhahahaha.....akhirnya blog capuk aku berubah wajah...dah jadi semakin cantik dan kemas (hopefully berkekalan)....semua nie thanx to my friend punya blog iaitu Cik Zati click sini....kerana aku telah meng'stalk' blog beliau lar blog aku boleh jadi cantik dan kemas sebegini....and untuk yang nak jadikan blog korang cantik macam blog kami, sila kunjungi web nie Leelou Blogs....kesemua templates dan background blog mereka tersangat lar cantik dan boleh rambang mata dibuat nyer....tapi tadi masa aku tengah nak tukar template nie ade sikit complication di mana header aku terlampau besar untuk ruang yang diperuntukkan oleh template baruku....so, jalan penyelesaian, remove jerk header tu....senang2 nanti, aku buat yang baru....

So, tu jerk sebenar nyer nak cerita...hopefully benda nie boleh lar bantu korang2 yang mensantikkan blog....and hopefully berjaya lar....hehehe....

Okay, bye.... 

Saturday, June 30, 2012

Hi there!

Assalammualaikum.... 


I have left this site for ages! not because i stop writing but i don't really have time to write....literally....


Okay, quick update of my life for the past few months - H.E.C.T.I.C! i'm sure all undergraduates students will say the same thing! and yes living outside of the school compound (that is what i call my previous institute) is pretty hectic because we have different schedule all together....no more coming to class early in the morning (we still do come to class early in the morning) and go back at noon but coming a lil late to class (around 9 or 10 in the morning) ad go back at the evening and sometimes at night, really exhaust me....and the fact that i live in a place with the people aren't that friendly and smart enough, i'd say it is better to live in the school compund! but i choose kindegarten for instead....LOL! 


Living in totally new environment with new people and culture really teach me something - care about ourself and dearest friends and stick together....always! (people who are in the situation knows what am i talking about)....but i can take a deep breath now because the trouble is over (but the new one is coming) and just chill....all i can say now is i'm at home doing nothing but relaxing my mind and soul....


The past few days i have been throwing myself into the scandalous life of the Manhattan's elite (gossip girl) and i had this brilliant dream of my which is to blogging with an anonymous name and be mysterious like gossip girl....how crazy is that? and i'm very damn sure that this dream will not going to work as i have to move my arse out to find myself a job and be a full time servant to my mother at home (for now only!)....owh how life is boring without money....


So nothing really matters now except i start my search to be a successful employee to someone (apart from my mother) and get myself a reward at the end of the month....i have so many to tell but i don't know how to put it into words....nevermind, i'll just save it for later....i'm in my hols mood so there is plenty of time for me to sneak into this side and jot down few thing here and there....


Okay, bye...

Wednesday, March 14, 2012

Thank you for being selfish...

Thank you for being so selfish,
Thank you for letting me get sick with your attitude,
Thank you for letting me know how you guys can just 
abandon someone of your kind,
Thank you for only think about yourself,
And also thank you for understands that i'm not going to like you guys.....

A wise thought, "if you hate one thing others did to you, don't do the same to them because it shows you are just the same and nothing is differ between you and them loser..."

Monday, February 27, 2012

Ciao Venice!

Terukir Di bintang.... 

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu 


Sunday, February 26, 2012

Not so much of an ambassador....

When i'm writing the title, i realize that i have many entries starting with the sentence "not so much"....guess i'm not so much into something until my entry shows the real me....silly me....

But what am i writing now is something not most of us have the opportunity to be in....by that i mean,  a milli second ambassador....i have been in that position....as a Lux Malaysia ambassador....which i know none of you believe what am i saying....well, here's the proof....

the excited me as an ambassador...hahaha

Go ahead people, laugh at what you see....me as usual, excited and goofy for something and the reality is, nobody even care and only laugh at what i did....hahaha.....by writing this entry, i'm sure the real ambassador which she's next to me in the picture will be furious to know i'm trying to steal her spot....hahaha....

So here i apologize to the real ambassador, miss Fazura, for trying to steal her spot but i'm hoping to win the contest and walk next to her at the red carpet moment of Anugerah Bintang Popular....if i'm not mistaken the prize is....hahaha....and i can bet no one will vote for me...hahaha....

Okay, enough of me babbling like a baby with nobody to listen....Assalammualaikum....

Wednesday, February 22, 2012

Sombong....

"Budak tu lar yang sombong tu", "sombong gile seyh minah nie", "xtegur pun"....

Aku sombongkah? ye lar kot...sebab nie lar yang aku selalu dengar bila aku kat tempat baru nie.....maaf, aku bukan nak menyombong tapi aku jenis yang xsuka kacau orang atau tegur orang tanpa sebab....dari dulu memang tu lar sifat buruk aku....muka aku xyah cakap lagi lar, orang memang selalu cop sombong punya....

Aku bukan sombong, just xreti nak mingle ngan orang....especially ngan orang yang aku baru kenal...lagi lar aku kaku....dan jangan tanya kenapa sebab aku pun xtaw....sangat sukar aku nak kikis sifat nie....mulut aku macam terus dizip dari nak bermesra ngan orang....hmmmmmmmm sedihkan aku nie? 


Hope keadaan dicop sombong nie berakhir dengan cepat...xsuka orang cepat sangat judge aku nie pilih bulu....berkawan tu memang perlu berhati-hati tapi aku bukan yang jenis pilih bulu...just aku xkan tegur orang dulu....bukan ego, just aku segan dan malu....itu lar aku....


Harap keadaan di tempat baru nie bawa banyak kelebihan kepada aku dan kebaikan....amin, insya-Allah.....


Tu jerk lar.....Assalammualaikum

 

Wednesday, February 15, 2012

Safe and Sound....

Taylor Swift - Safe And Sound Lyrics 

I remember tears streaming down your face
When I said, I'll never let you go
When all those shadows almost killed your light
I remember you said, Don't leave me here alone
But all that's dead and gone and passed tonight

Just close your eyes

The sun is going down
You'll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I'll be safe and sound

Don't you dare look out your window darling

Everything's on fire
The war outside our door keeps raging on
Hold onto this lullaby
Even when the music's gone

Just close your eyes

The sun is going down
You'll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I'll be safe and sound

Just close your eyes

You'll be alright
Come morning light,
You and I'll be safe and sound... 

 


Friday, February 3, 2012

E.G.O!

Aku xtahu lar bagi korang, tapi bagi aku, orang yang ego xbertempat nie adalah manusia yang sangat bodoh....and sorry to say, kebanyakan orang-orang macam nie, terdapat dalam kebanyakan ramai lelaki...kenapa? hahaha....korang pergi cari sendiri kenapa....aku yang hidup dengan 5 orang lelaki dalam keluarga nie dah masak dah dengan perangai ego mereka....kalau ego bertempat xpe, nie ego yang super ego....ego yang sepatutnya diberi penampo sebijik kalau xdengar cakap....

Kalau nak dikirakan, semua orang ada ego...cuma cara kau nak handle ego kau tu yang diambil kira...serius cakap, lebih baik cakap dengan kepala lutut dari cakap dengan manusia kepala ego....buang masa....sangat!

Sorry lar manusia-manusia ego yang xbertempat kat luar sana, saya benci anda....sangat! kalau korang nak ego benda lain boleh, jangan lar ego bila diberi nasihat...paling menyakitkan hati bila diberi nasihat, korang balas dengan pemikiran yang ego tu.....tolong jangan menampakkan kebodohan anda dengan menjawab menggunakan pemikiran yang ego, boleh? senang cerita, bila orang bagi nasihat, dengar jerk....jangan banyak bunyi, jangan nak tunjuk bagus....ada sebab kenapa orang bagi nasihat tu.....kalau nasihat tu untuk kebaikan, dengar dan ikut....kalau nasihat tu xmembawa kebaikan, tinggalkan....xsusah pun nak buat....

Maaf lar ye, hari nie saya emo sikit.....tapi ini sekadar nasihat dan ingatan kepada diri sendiri juga....xlupa juga sebagai luahan perasaan....kalau ada sesiapa yang terasa, tinggalkan comment dan beritahu apa yang korang xpuas hati okay? kalau rasa apa yang aku cakap nie xbetol, sila tinggalkan comment juga....senang cerita....ko xsakit hati, aku pun xsakit hati....itu sahaja nak diluahkan hari nie....

Assalammualaikum........

Sunday, January 29, 2012

Belajar lar bersyukur sikit.....

Pernah kerja tanpa boleh duduk, 12 jam sehari, sentiasa perlu buat kerja, masa rehat 45minit dan gaji hanya cukup makan untuk seorang diri....kalau beringat pun cukup nak belanja mak bapak makan.....pernah buat kerja2 camnie? mesti korang xpernah kan? paling xpun, pernah hidup macam sebatang kara walau hakikatnya korang cukup diberi duit dan ilmu? lagi xpernahkan?

Cuba korang perhatikan keadaan disekeliling korang.....ade x yang nampak xadil dimata? sebagai contoh, yang sorang nie bukan main lagi dok hebat makan kat restoran mewah, tapi yang sorang lagi hanya boleh perhatikan dari luar tingkap restoran jerk? pernah perhatikan? mesti xpernahkan? pernah rasa diri macam looser sangat sebab xcukup wang nak berbelanja macam orang lain atau punya wang yang cukup untuk makan tanpa perlu mintak wang mak bapak? lagi xpernahkan? xpun, pernah hidup dekat negeri yang memang xpernah nak bagi bantuan even sedikit kat rakyat tapi bila tengok kawan lain rasa jealous sebab dieorang senang sangat dapat bantuan dari negeri dieorang? kalau pernah rasa bagus....

Ini lar jenis2 perkara yang perlu diambil iktibar kat dalam diri korang untuk belajar bersyukur....kalau korang rasa korang tu looser, ada yang lagi looser....kita hidup dekat Malaysia nie dah memang cukup bertuah....kita xmacam Afghanistan, Palestin, Afrika dan negara2 miskin lain....mereka lagi looser dari kita.....bukan setakat xcukup makanan, hidup dalam perang pulak tu dan yang paling penting sekali, mereka tahu nak bersyukur bila diberi bantuan....korang pernah nak buat macam tu? kalau ada, bagus....

Bila orang bagi bantuan tu, ambil lar sikap positif, jangan nak banyak soal, jangan nak banyak kerenah...pelik kan? dah bagi pun nak banyak bunyi, xbagi lagi lar berbunyi.....ini lar yang dinamakan, dah senang nak melimpah ruah pulak....to be honest, aku pun dulu macam nie punya perangai, tapi bila fikir2 balik, apa aku nie takbur sangat ke sampai susah sangat nak ucap perkataan syukur tu.....bukan susah pun, bukan kena bayar pun dan bukan mati pun kalau ucap.....itu yang aku fikir untuk diri sendiri.....untuk majukan diri sendiri....banyakkan bersyukur dari banyak menyoal.....insya-Allah akan diteruskan amalan ini....

Kita hidup dekat dunia nie, perlu sentiasa beringat.....xmengapa kalau x ingat tapi jangan lar bila diingatkan masih lagi xbersyukur....melampau tu namanya....dan belajar fikir, ada yang lagi susah dari kita kalau kita rasa diri kita susah....

Terfikir sejenak, kalau kerajaan buat dasar, siapa yang xbersyukur ngan bantuan dan pinjaman yang diberi dan dipolitikkan benda nie, di"balck list" kan dan xdiberi batuan dan pinjaman sampai bila2, agak2 ape jadi kat Malaysia? oh lupa, of course lar rusuhan, pergaduhan besar kat Parlimen, maki hamun berlaku.....kan nie rakyat Malaysia punya perangai.....susah sikit xboleh, senang sikit pun xboleh....apa yang boleh pun xtaw lar.....Wallahualam.....

Beringat lar manusia oiii....hidup sekejap jerk.....bersyukur lar dengan apa yang ada....jangan jadi manusia yang takbur dengan nikmat-Nya....janga kita jadi macam Khorun....kalau nak jugak, sila buat....xde sape nak halang....hahaha....okay itu jerk lar kot.....

Assalammualaikum.....

Masih mentah....

Nama pun pucuk muda, harus lar mentah lagi....hahaha....mentah dari apa? semua segi lagi....pemikiran, kehidupan, masak memasak, kreativiti, menjahit, jaga diri sendiri, jaga keluarga, bagi kebahagiaan pada ibu bapa, kejar cita-cita, kejar dunia, akhirat....alah senang cerita semua lar....

Tapi pucuk muda, kalau dijaga, dibelai, sempurna lar dia....walau mentah macam mana pun, semua tu boleh di"setting" baik punya....hahaha....cuma nak dengan x jerk empunya badan....

Asas kehidupan xsusah, yang susahnya bila diri sendiri yang mahu bikin diri sendiri susah....okay ayat tunggang terbalik.....susah tu sekejap jerk....tapi bila dah senang pulak, jangan mudah lupa....

Biar mentah, jangan lupa daratan....biar susah, jangan terlampau senang.....biar sikit, jangan sampai melimpah ruah.....

Hendak seribu daya, xhendak seribu dalih.....dan nothing is impossible in this world....ingat dua kata2 hikmat nie, confirm hidup berjaya....xpercaya? ade aku kisah? hahahaha....

Assalammualaikum....

Saturday, January 21, 2012

Api, angin dan air....

Api, angin dan air,
Tiga kuasa yang saling melengkapi,
Namun punya ciri tersendiri....

Bila ada api,
Datang angin,
Api jadi marak....


Tapi bila ada api,
Datang air,
Api hilang, lenyap.....


Bila ada air,
Datang api,
Air tidak jadi apa....


Tapi bila ada air,
Datang angin,
Air mula jadi kuat, megah.....

Bila ada angin,
Datang air,
Angin jadi dua...

Tapi bila ada angin,
Datang api,
Mereka berlawanan antara sendiri....


Angin, 
Pembawa suka dan duka, 
Jadi tempat api dan air mendapat kuasa....


Namun jika angin tiada,
Api dan air tiada punya apa,
Hanya ada istimewa sendiri sahaja.....


Sudah tersurat,
Tiga kuasa,
Namun hanya satu boleh menjadi tawarnya.....


Jika dua,
Juga ada caranya,
Namun tipis juga peluangnya.....


Ada tiga kuasa,
Satu tiada,
Dua merana....


Assalammualaikum.....













Thursday, January 19, 2012

Wordless Thursday....

Selalu tengok orang buat entry ada wordless2 nie....dan diri selalu terfikir, betul ke dieorang nie wordless ataupun just xde idea....okay whatever, merepek....so hari nie aku lak decided nak buat entry gedix guna wordless2 nie....reality nyer memang wordless pon...hahaha

Hari nie rasa terlebih jealous dengan orang yang reti main alat muzik....sebab dari dulu impian nak reti main alat muzik xpernah tercapai....tapi lepas baca member2 kat IPBA nyer status, lagi rasa jealous....sebab nyer dieorang ada elektif yang membolehkan dieorang belajar alat muzik....okay, sumpah jealous!

Ada hati nak belajar alat muzik tapi xde masa terluang nak belajar.....okay sumpah alasan cliche tapi itulah hakikat nyer....boleh jerk nak belajar tapi antara malas dengan x jerk....hehehe....angan2 tahi ayamkan aku nie....aiyooo....

Tapi aku dah berazam, walau macam mana pun aku akan beli sebuah guitar dan belajar bersungguh2....kalau kawan2 aku boleh, mesti aku bolehkan? memang ayat mula2 jerk gempak, nanti kang bila dah beli tersadai jerk....hehehe....

Insya-Allah aku akan cuba gapai impian nie....walau macam mana payah pun aku nak cuba gak....all the best bebeh....hahahaha...

Okay itu jerk sebenar nyer nak merepek ari nie...xde ape pun....hehehe....orait, bye.....Assalammualaikum.....

Tuesday, January 17, 2012

How to thank a global worming....

People might think i'm crazy because i'm writing this but this is my personal way to thank global warming....well, you can guess why am i doing this right? the heat stroke and stuff.....oh yeah you know why i'm writing this....

For some reason, global warming come to our life and set a major destruction to most....i hate it, you hate it and everyone else hate it too....just how sick it is of mankind to create such a mess to the world and the world is like "hey, how about i play a lil game with human by asking sun to shine more than usual"....

Hey, who is not blamed for this? everyone is....we all created this mess and wouldn't care about it....all we do is create more mess and complain about it....think of foolish? yup....we are the big moron and foolish who called a monkey to be stupid.....but the reality is sister, we are that moron....don't blame the gene either, they did nothing....

Still don't believe that we are an idiot....check out what we did everyday and judge from it.....we waste a lot, we use a lot and never think of the way to stop it....or maybe recycle it.....ever heard of it? dig in your dictionary and you will get the answer.....

I'm skinny, pale and probably have the type 1 or 2 diabetes who lost a lot of weight suddenly....and what am i facing now is, sweating the hell of my shirt by doing nothing....how great is that? the new way to get skinny everyone....and yes i hate to loose any more weight but thanks to this global warming stuff, i begin to loose it even more....

Try to think of a better place with more chill breeze than heat breeze....but i guess i couldn't get that because i kinda live in a place where industrial take a huge place and nobody care about global warming....sure because they have freaking air conditioner while i have it but still i'm using the old way to cool myself off....i just don't dare to add salt to the wound....


Here is an advice, start thinking about the future people.....i'm sure none of you wish to die due to heat stroke but if you want to give it a try, then forget about what am i babbling up there.....if, i mean if you change your mindset, then start do something about this whole global warming thingy, okay? 

Thats it....my way to thank global warming.....Assalammualaikum.....

 

Thursday, January 12, 2012

Panahan Kuasa.....

Kau orang besar,
Kau punya kuasa,
Kau punya kekayaan,
Tapi mahukah kau jatuhkan ego demi kaum-kaum yang tidak sekufu?

Kau orang besar, 
Kerja dibuat untuk kau,
Semua perkara dilakukan atas arahan kau,
Tapi di mana kau bila orang minta pertolongan?


Wahai orang besar,
Kau terlampau selesa dikedudukan kau,
Sampai kau lupa siapa yang lebih berkuasa....


Mahukah kau, orang besar, ditarik semua kesenangan?
Mahukah kau, orang besar, ditarik segala kuasa?
Mahukah kau, orang besar, dijatuhkan oleh yang Maha-Berkuasa?

Saat ajal kau tiba wahai orang besar, kau tidak mampu untuk berkata apa,
Hanya amalan akhirat diambil kira,
Mampukah kau melawan takdir-Nya?
Dan saat Izrail mengetuk pintu ajalmu, mampukah kau orang besar mengatakan tidak kepadanya? 


Tuhanmu Maha Adil,
Doa menjadi senjata menjatuhkanmu,
Tidak perlu berperang, gaduh segala
Allah itu Maha-Adil dan karma itu sentiasa ada.....

Bukalah minda wahai orang besar,
Jangan kau perjudikan nasib orang lai untuk kesenangan diri,
Kelak makan diri sendiri..... 

Assalammualaikum....

Sunday, January 1, 2012

Tidak cukup ilmu didada....

Pernah x korang rasa macam nak bunuh diri bila korang rasa diri dah cukup ilmu nak hujah mengenai sesuatu tapi bila korang mula berdebat dengan orang yang yakin dengan debat mereka tu, korang kalah.....kenapa kita kalah? sebab xyakin? sebab xcukup ilmu? inilah yang ingin aku ceritakan hari ini.....

Ilmu xsemestinya korang gila kentang nak ambil pasal sesuatu....hanya nak tahu pasal sesuatu tu jerk.....ada lagi ilmu yang lebih penting untuk diambil tahu.....bagi aku, ilmu yang lagi penting ialah ilmu tentang agama itu sendiri.....kenapa kita ada agama, kenapa kita perlu ada agama, apa yang pentingnya bila ada agama dan juga apa bezanya kita dengan orang yang tiada agama....

Inilah yang aku kesalkan....sebab aku xmampu nak bidas orang yang xfaham mengenai agama....ilmu aku kurang dan cetek....dan xperlu aku nak salahkan orang lain bila hal nie dah jadi sebab dah terang lagi bersuluh aku lar yang membuatkan diri aku tu kurang ilmu agama....kurang serba serbinya....betapa aku rasa diri tu kerdil bila orang lain boleh maki hamun agama dan ada yang cakap agama itu xpenting dalam hidup.....

Orang dah lama cakap yang ilmu tu penting tapi aku jerk yang xnak ambil tahu dan xnak tahu pun pasal tu....tapi apa yang jadi sekarang sangat-sangat buka minda aku untuk menimba banyak ilmu.....bukan untuk menunjuk tapi sekadar nak mengajar diri sendiri dan berkongsi ilmu dengan orang-orang macam aku nie kat luar sana....yang terlampau ignorance....yang terlampau ego untuk belajar.....

Ya Allah, jadikan lar aku seorang yang suka belajar Ya Allah....jadikan juga aku seorang yang boleh menjawab hal-hal agama bagi pihak-Mu.....

Kerdil, malu dan macam-macam lagi aku rasa sekarang nie....ya sekarang apa yang boleh aku cakap ialah, aku sangat-sangat perlukan ilmu....aku nak ilmu dan aku akan kejar ilmu tu sampai ke lubang cacing sekalipun.....Insya-Allah.....

Tu jerk lar yang aku nak cakapkan....Assalammualaikum.....