CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 27, 2012

Ciao Venice!

Terukir Di bintang.... 

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu 


Sunday, February 26, 2012

Not so much of an ambassador....

When i'm writing the title, i realize that i have many entries starting with the sentence "not so much"....guess i'm not so much into something until my entry shows the real me....silly me....

But what am i writing now is something not most of us have the opportunity to be in....by that i mean,  a milli second ambassador....i have been in that position....as a Lux Malaysia ambassador....which i know none of you believe what am i saying....well, here's the proof....

the excited me as an ambassador...hahaha

Go ahead people, laugh at what you see....me as usual, excited and goofy for something and the reality is, nobody even care and only laugh at what i did....hahaha.....by writing this entry, i'm sure the real ambassador which she's next to me in the picture will be furious to know i'm trying to steal her spot....hahaha....

So here i apologize to the real ambassador, miss Fazura, for trying to steal her spot but i'm hoping to win the contest and walk next to her at the red carpet moment of Anugerah Bintang Popular....if i'm not mistaken the prize is....hahaha....and i can bet no one will vote for me...hahaha....

Okay, enough of me babbling like a baby with nobody to listen....Assalammualaikum....

Wednesday, February 22, 2012

Sombong....

"Budak tu lar yang sombong tu", "sombong gile seyh minah nie", "xtegur pun"....

Aku sombongkah? ye lar kot...sebab nie lar yang aku selalu dengar bila aku kat tempat baru nie.....maaf, aku bukan nak menyombong tapi aku jenis yang xsuka kacau orang atau tegur orang tanpa sebab....dari dulu memang tu lar sifat buruk aku....muka aku xyah cakap lagi lar, orang memang selalu cop sombong punya....

Aku bukan sombong, just xreti nak mingle ngan orang....especially ngan orang yang aku baru kenal...lagi lar aku kaku....dan jangan tanya kenapa sebab aku pun xtaw....sangat sukar aku nak kikis sifat nie....mulut aku macam terus dizip dari nak bermesra ngan orang....hmmmmmmmm sedihkan aku nie? 


Hope keadaan dicop sombong nie berakhir dengan cepat...xsuka orang cepat sangat judge aku nie pilih bulu....berkawan tu memang perlu berhati-hati tapi aku bukan yang jenis pilih bulu...just aku xkan tegur orang dulu....bukan ego, just aku segan dan malu....itu lar aku....


Harap keadaan di tempat baru nie bawa banyak kelebihan kepada aku dan kebaikan....amin, insya-Allah.....


Tu jerk lar.....Assalammualaikum

 

Wednesday, February 15, 2012

Safe and Sound....

Taylor Swift - Safe And Sound Lyrics 

I remember tears streaming down your face
When I said, I'll never let you go
When all those shadows almost killed your light
I remember you said, Don't leave me here alone
But all that's dead and gone and passed tonight

Just close your eyes

The sun is going down
You'll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I'll be safe and sound

Don't you dare look out your window darling

Everything's on fire
The war outside our door keeps raging on
Hold onto this lullaby
Even when the music's gone

Just close your eyes

The sun is going down
You'll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I'll be safe and sound

Just close your eyes

You'll be alright
Come morning light,
You and I'll be safe and sound... 

 


Friday, February 3, 2012

E.G.O!

Aku xtahu lar bagi korang, tapi bagi aku, orang yang ego xbertempat nie adalah manusia yang sangat bodoh....and sorry to say, kebanyakan orang-orang macam nie, terdapat dalam kebanyakan ramai lelaki...kenapa? hahaha....korang pergi cari sendiri kenapa....aku yang hidup dengan 5 orang lelaki dalam keluarga nie dah masak dah dengan perangai ego mereka....kalau ego bertempat xpe, nie ego yang super ego....ego yang sepatutnya diberi penampo sebijik kalau xdengar cakap....

Kalau nak dikirakan, semua orang ada ego...cuma cara kau nak handle ego kau tu yang diambil kira...serius cakap, lebih baik cakap dengan kepala lutut dari cakap dengan manusia kepala ego....buang masa....sangat!

Sorry lar manusia-manusia ego yang xbertempat kat luar sana, saya benci anda....sangat! kalau korang nak ego benda lain boleh, jangan lar ego bila diberi nasihat...paling menyakitkan hati bila diberi nasihat, korang balas dengan pemikiran yang ego tu.....tolong jangan menampakkan kebodohan anda dengan menjawab menggunakan pemikiran yang ego, boleh? senang cerita, bila orang bagi nasihat, dengar jerk....jangan banyak bunyi, jangan nak tunjuk bagus....ada sebab kenapa orang bagi nasihat tu.....kalau nasihat tu untuk kebaikan, dengar dan ikut....kalau nasihat tu xmembawa kebaikan, tinggalkan....xsusah pun nak buat....

Maaf lar ye, hari nie saya emo sikit.....tapi ini sekadar nasihat dan ingatan kepada diri sendiri juga....xlupa juga sebagai luahan perasaan....kalau ada sesiapa yang terasa, tinggalkan comment dan beritahu apa yang korang xpuas hati okay? kalau rasa apa yang aku cakap nie xbetol, sila tinggalkan comment juga....senang cerita....ko xsakit hati, aku pun xsakit hati....itu sahaja nak diluahkan hari nie....

Assalammualaikum........