CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 3, 2012

E.G.O!

Aku xtahu lar bagi korang, tapi bagi aku, orang yang ego xbertempat nie adalah manusia yang sangat bodoh....and sorry to say, kebanyakan orang-orang macam nie, terdapat dalam kebanyakan ramai lelaki...kenapa? hahaha....korang pergi cari sendiri kenapa....aku yang hidup dengan 5 orang lelaki dalam keluarga nie dah masak dah dengan perangai ego mereka....kalau ego bertempat xpe, nie ego yang super ego....ego yang sepatutnya diberi penampo sebijik kalau xdengar cakap....

Kalau nak dikirakan, semua orang ada ego...cuma cara kau nak handle ego kau tu yang diambil kira...serius cakap, lebih baik cakap dengan kepala lutut dari cakap dengan manusia kepala ego....buang masa....sangat!

Sorry lar manusia-manusia ego yang xbertempat kat luar sana, saya benci anda....sangat! kalau korang nak ego benda lain boleh, jangan lar ego bila diberi nasihat...paling menyakitkan hati bila diberi nasihat, korang balas dengan pemikiran yang ego tu.....tolong jangan menampakkan kebodohan anda dengan menjawab menggunakan pemikiran yang ego, boleh? senang cerita, bila orang bagi nasihat, dengar jerk....jangan banyak bunyi, jangan nak tunjuk bagus....ada sebab kenapa orang bagi nasihat tu.....kalau nasihat tu untuk kebaikan, dengar dan ikut....kalau nasihat tu xmembawa kebaikan, tinggalkan....xsusah pun nak buat....

Maaf lar ye, hari nie saya emo sikit.....tapi ini sekadar nasihat dan ingatan kepada diri sendiri juga....xlupa juga sebagai luahan perasaan....kalau ada sesiapa yang terasa, tinggalkan comment dan beritahu apa yang korang xpuas hati okay? kalau rasa apa yang aku cakap nie xbetol, sila tinggalkan comment juga....senang cerita....ko xsakit hati, aku pun xsakit hati....itu sahaja nak diluahkan hari nie....

Assalammualaikum........

12 comments:

Azham Vosovic

Haha, diorang suka naik moto Ego kot? Haish, kena cari motor Humble-bee lepas ni hehehe

Kiwi

hahahaha.....kannnnn? mmg kena cr sebuah lar azham....baru boleh challenge dieorang....kahkahkah

Orked Cleopatra

aku bace dgn nada marah weh..yg perkataan BOLEH tuh aku sebut dgn intonation plg sengal kot..hahaha

setuju weh..ego, lelaki kan...tp bukan sume but most of them...antara ego, malu ngan sabar..kdg2x aku confuse jugak...kalau ko laa kan...pe pandangan ko lau kwn ko tibe2x x tegur ko (kwn lelaki laa, aku pun x tau nape dia jadik cmtu), adekah sbb aku salah? or dia saje nk test aku...or adekah dia nak tgk aku sabar cmne...

Kiwi

bg aku die seorg yg xmnghargai prsahabatan....mungkin juga die nk uji kesabaran kau, tp sejauh mana? klau ko rasa kesabaran ko bernilai buat dia, den truskn brkwn....klau x aku suggest ko tnya die knapa n blah dr jd kwn die....hahahaha....

Orked Cleopatra

aku pun tak tau, macam mana nk mula n tnye dia...aku ase nk ngs lak...wakakaka...ok2x, aku cool...ntah laa...nk kate silap aku, aku x tau laa...pe slh aku...ko rase perlu ke aku tnye?

Kiwi

tanya jerk....kalau die xreti nk handle ngan cara pro, kita wat cara pro....hahaha

Orked Cleopatra

ouch...hahaha....erm ti laa aku tnye...berat hati laa...wakakaka...ok, aku ikot nasihat ko...bek tnye dr terus x tau kan....thnx babe

KizZ

Setuju sangat-sangat..Tak ske orang yang ego melampau-lampau ni. Memang dia nak dia je yang menangkan. Huh!

Orked Cleopatra

terbaek laa, k laa ti aku try tnye...ego aku pulak dipertaruhkan...hahaha

Kiwi

orked cleopatra: bagus2....jgn byo die nyer ego jerk nk kira...ego ko pn kne kira gak....
kizz: kan? mnyampah betol ngan org cmnie....

Anonymous

your bf have scandal w/ someone. you better ask him. tq

Kiwi

Anonymous: may i know who are you and where did you get the info?